The Earth Building

The entrance to Pape Nature Park is announced by a small gate in-between tree lines in an otherwise uninterrupted landscape.

Full project details →
Malta Land of Sea

AP Valletta transform BOZAR’s upper galleries into a passageway of curiosities. Situated in the Belgian Centre for Fine Arts BOZAR, the exhibition ‘Malta: Land of Sea’ presents the country as an age-old crossroad and interprets the cultural landscape as a space of land and sea.

Full project details →
Malta Pavilion

The Malta Pavilion at the 2017 Venice Biennale is a complex installation that brings together the work of thirteen artists and a diverse selection of artifacts from national and private collections, in a non-hierarchical and a-chronological set up.

Full project details →
Valletta City Gate

As Associate Architects with Renzo Piano Building Workshop, AP took care of the regeneration project of the main entrance of Valletta: the gate, the new house of Parliament and the restoration of the ruins of the old Opera House, which was turned into an open air theatre.

Full project details →
Lines of Resistance

This project originated from work sent by Jon Tarry; a screed drawing 30/180cm on gabriano 200gsm with graphite, water base medium and 3 crossed lines.

Full project details →
Stanhope Gardens

The brief posed by the client was for the renovation of a third-floor apartment within a Grade II listed Victorian building, and its transformation into a high-end four-bedroom home in London.

Full project details →
Lonsdale Road

The brief was the renovation of a basement flat in west London. We were asked by our client to provide a high-end two-bedroom apartment consolidating the particular characteristics of the existing interiors yet providing new connections.

Full project details →
Smokvica Development

Mixed development in Montenegro for a new residential area with amenities.

Full project details →
Terengganu Bridge

Large domed spaces are flanked by meandering arcades dividing the vehicular routes from large pedestrian walkways over the Terengganu River.

Full project details →
Rostock University Library

The parameters that generated the scheme for the competition for the university library of Rostock were firstly, the integration of education and recreation and, secondly, the ease with which information could be retrieved in the library itself.

Full project details →
Sleeper Cell

This small-scale renovation project of a Victorian warehouse space in East London started just after we concluded Stanhope Gardens across the city.

Full project details →
Amsterdam Pedestrian Bridge

Proud and austere, the well-proportioned façade of the former Amstelhof faces one of the longer uninterrupted water paths in Amsterdam. However, there is weak pedestrian accessibility. The entrance to Hermitage Amsterdam is hardly recognisable from the canal side, leading through a former service access into the beautiful inner courtyard of the museum.

Full project details →
Shelter for five churches

AP was among the eight firms chosen to participate in the international competition in 1999 for a temporary shelter for five twelfth century churches in Lalibela, Ethiopia.

Full project details →